Translate

2009. augusztus 26., szerda

Autó kozmetika

.
Az autó kozmetika világában jelentős helyet foglal el a Karcjavítás polirozás:
1./ Otthon is meg lehet csinálni, mégpedig úgy, hogy veszünk az autós boltban polírpasztát, vagy ha mély a karc, vagy úgy látjuk, hogy nagyon látványos és csúnya, akkor vegyünk tubusosat, (mondjuk prevent-et) és ezt kis felületen hordjuk fel a karc körül és így szépen ki lehet javítani. Vehetünk mellé folyékonyat is, és ha végeztünk a feljavítással, akkor a folyékonnyal menjünk át az egész kasznin. A használati utasítás minden pasztán fel van tüntetve.

A metálfényt is nyugodtan lehet polírozni, tudva azt, hogy a lakk legfelső rétegéből szed le a polír.
Ha elvisszük políroztatni, ugyanezt csinálják végig, csak géppel. Viszont van egy nagy különbség, az autó kozmetika otthon végezve lényegesen olcsóbb.
Kép


2./ Kevertetünk ki egy kis javítófestéket, és pici mókusecsettel elkezdjük feltölteni a karcot. Előtte alaposan ki kell tisztítani, zsírtalanítani. Kell vagy 5-6 réteg, itt lehetőleg bele kenjük a festéket, ne pedig össze vissza mellé. A száradási időket is pontosan be kell tartani. Ez több napos munka is lehet. Ha már plusszos a javítás, akkor elkezdhetjük finoman összepolírozni.
Ha ügyesen autó kozmetikáztunk, akkor alig lehet megtalálni, hogy hol is volt a karcolás.
Ha nagyon profin akarjuk megcsinálni, akkor az utolsó néhány réteget színtelen lakk-kal csináljuk, és akkor tényleg összeolvad a polír után az eredeti fénnyel.

Az autó kozmetika egy kicsit könnyebb része a Felni tisztítás:
Felni tisztító spray-vel befújjuk a felnit, amivel eltávolíthatjuk a beleégett fékpor, zsír és olajlerakodásokat, fényessé és csillogóvá varázsolhatjuk a felnit, amely hosszantartó védelmet biztosit. Kíméletes, biztonságos és savak, lúgok nélküli tisztítószer.

Az autó kozmetika nagyon fontos része a Madárürülék eltávolítása:
A madárürülék nagyon kártékonyan hat az autó fényezésére. Ez egy erősen maró hatású anyag, amely nem kíméli a lakkot, de akár az alapozóig is képes megbontani a bevonatot. Az a kérdés hogy mennyi ideig marad a felületen. Amint észrevesszük, rögtön távolítsuk el bő vízzel áztatva, puha ronggyal óvatosan törölve.

Az autó kozmetika szintén nagyon fontos része a Bogarak eltávolítása:
Az autó elejére tapadt bogarak szintén a fényezés ellenségei. A festett lökhárítónk lágy lakkjába, szinte beleúsznak a bogarak, amelyeket aztán már alig lehet, vagy lehetetlen eltávolítani. A bogár testnedvei károsítják a fényezést, kevésbé ugyan, mint a madárürülék. A gyakori viaszolás csökkenti a káros hatást, vagy pedig egy speciális védőfólia segíthet ilyenkor. A bogármaradványok eltávolítását ne halogassuk, mert az idő múlásával mind nehezebb lesz az eltávolítás. A takarításhoz az ürüléknél bevált módszert ajánlom.

Az autó kozmetika kihagyhatatlan része a Matricák eltávolítása:
Ezt a munkát nyáron a melegben végezzük, mert ilyenkor az autó és a matrica is jól felmelegszik és így a meglágyult műanyag matricát könnyebb lehúzni. Ha a nap melege nem elég, akkor, hőlégfúvóval vagy hajszárítóval, tudjuk ezt elvégezni. Egyenletesen melegítsük fel a matricát és mindig csak ott, ahol éppen húzzuk lefelé. Vigyázzunk, hogy ne melegítsük túl a felületet, mert károsíthatjuk a fényezést. A sikeres eltávolítás utáni szín
különbséget ápolóviaszos kezeléssel fejezzük be.
Az autó kozmetika alkalmazásával elvégezhetjük a Kátrány eltávolítását:
Kátrány eltávolító spray-vel befújjuk a felületet, állni hagyjuk, majd letöröljük.
Érdemes utána bő samponos lemosást alkalmazni, majd szárazra törölni.

Az autó kozmetika része a Bőrülés és bőrkárpit tisztítása:
Bőrtejjel való kezelés megakadályozza a bőr kirepedezését, és rugalmassá teszi azt. Nem csúszik, nem zsíros.

Az autó kozmetika igényes része a Klíma tisztítás:
A tisztátalan klíma egészségtelen és kellemetlen szagú.
A klímát otthon is lehet tisztítani a kereskedelemben kapható klímatisztító habokkal, ezek azonban a kellemetlen szagokat megszüntetik, viszont a gombákat és a baktériumokat nem ölik meg.
Aki viszont komolyabb megoldást szeretne, az ózonnal tisztíttassa ki a szellőzőrendszert. Ez úgy történik, hogy a zárt utastérbe ózont engednek és ez a belsőlevegő keringetéssel eljut mindenhová és megöli a gombákat, baktériumokat. Ez egy fél-egy órás munkafolyamat. Igy egy tiszta klímát kapunk majd vissza. Városonként változik az ára is általában 5000-14000 Ft-ot kérnek érte.
Bármilyen módszert is választunk, a pollenszűrő cseréjéről ne feledkezzünk meg.
A légkondicionálót kéthetente 10 percre indítsuk be még akkor is, ha nincs rá szükségünk, mert így biztosítjuk a klíma kenését, amivel a tömítéseknél elkerülhetőek a szivárgások.

Az autó kozmetika igen lényeges folyamat, ugyanis így az autónk karosszériájának élettartalmát növelhetjük, szépségét megóvhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése